Grupa protiv nastavnice
0

Učenice suspendirane zbog Facebooka

Sarajevo-x.com
Grupa učenica iz medicinske škole u britanskom Westminsteru suspendirana je zbog klevete jedne od nastavnica na društvenom sajtu Facebooku, piše britanski Independent.

Djevojke iz vestminsterske Grey Coat Hospital School, čak 29 njih, suspendirano je zato što su na Facebooku osnovale grupu pod nazivom 'Hate Society' posvećenu jednoj od školskih nastavnica, Rachell Allard.

Uvredljivi materijal već je skinut s Facebooka, a učenice su suspendirane od dva do 15 dana. Cilj suspenzije je da se 'pošalje jaka poruka cijelom britanskom školstvu koja će ukazati na to da je takvo ponašanje nedopustivo, te da će učenici biti kažnjeni za svoje postupke', dodali su iz ove školske ustanove.

Škola Grey Coat Hospital osnovana je davne 1698. godine kao ustanova koja će pomagati siromašne učenike, a ima i pravilnik po kojem učenici moraju biti 'odgovorni građani, vrijedni radnici i dobri kršćani'.

Uprava škole u potpunosti podržava odluku o suspenziji, kao i većina roditelja suspendiranih djevojčica, dodaje Independent.