Poboljšanja usluge
7

Uber uveo Quiet Driver mod za putnike koji žele tišinu tokom vožnje

Klix.ba
Oni koji tokom vožnje Uberom ne žele razgovarati s vozačem sada imaju opciju koja će im to osigurati.

Uberova aplikacija je dobila novi Quiet Driver mod koji je potpuno besplatan, ali samo za Uber Black i Uber Black SUV premium vožnje. Korisnici mogu odabrati opcije "Quiet preferred", "Happy to chat" ili "No preference", a želja za tišinom bi mogla uvjeriti mnoge putnike da plate skuplje tipove Uberovih vozila kako bi mogli raditi, spavati, obavljati telefonske razgovore ili se jednostavno opuštati u automobilu.

Quiet mod je dio novih Rider Preferences mogućnosti koje korisnici mogu postaviti prije nego uđu u Uber Black ili SUV, ali ne i dok čekaju prijevoz ili dok su u automobilu. Opcija Bags omogućava korisnicima da signaliziraju da imaju prtljag sa sobom kako bi vozač mogao zaustaviti vozilo negdje gdje bi mogao pomoći pri utovaru prtljaga u prtljažnik. Temperature control opcija omogućava zahtjev za povećanjem ili smanjenjem temperature u automobilu.

Uberovi vozači sada trebaju čekati 15 minuta nakon dolaska na odredište prije nego putnicima otkažu vožnju, jer je to standard kada je riječ o uslugama privatnih automobila. Ipak, vozači moraju dobiti kompenzaciju nakon pet minuta čekanja. Korisnici usluge Uber Black usluge će dobiti premium phone podršku, kao i korisnici Uber Rewards i najvišeg Diamond tier nivoa.

Uber će u budućnosti zahtijevati ljepše i novije automobile od vozača koji se prijavljuju za Uber Black.