{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U SAD- u žene sve više vole video igre

F
24.7.2007. u 10:45
0
0
U SAD- u žene sve više vole video igre
0
U SAD- u žene sve više vole video igre
Tradicionalno lice video igara se mijenja. U pokušaju privlačenja više korisnika, neki od glavnih proizvođača igara dodaju nove sadržaje, boje i stavove koji će biti privlačni – ženama.
Apetit za visokooktansku akciju i munjevite pokrete uvijek će biti prisutan u video igrama, ali njihovi kreatori kažu da testosteronski korisnici nisu jedina populacija koja se voli igrati. Potaknuta uspjehom novih igraćih platformi, ova industrija – vrijedna 30 milijardi dolara godišnje! – svoju pažnju usmjerava na – ljepši spol, prenosi Glas Amerike.

Najnovija reklamna kampanja Nintenda prikazuje holivudsku zvijezdu Nicole Kidman kako igra novu igru te kompanije – 'Brain Training Game'.

Stručnjaci kažu da se takve igre dopadaju ženama kojima su draže društveno angažiranije teme, kaže Sharon Knight, iz kompanije Electronic Arts.

"Mislim da su žene potencijalno više zainteresirane za društvene teme, za chat, za igre koje se odnose na odnose među likovima, nego za 'pucačinu' iz prvog lica," kaže Knight.

Preokret prema 'ležernijim' igrama – kako ih se naziva -, očigledan je na policama trgovina s video igrama. Među popularnim naslovima je Ninten-dogs, koji od igrača traži da se skrbi za virtuelnog ljubimca. Popularne su i napravice koje se priključuju na igraću konzolu – kao, primjerice, Wiijeva daska za balansiranje, koja korisniku pruža mogućnost igranja fitness igara.

Na žene već otpada većina kupovina za dom, pa je, kako kaže Simon Sofe, iz kompanije Game, bilo samo pitanje vremena kada će se marketing video igara okrenuti prema glavnim kupcima u obitelji.

"U posljednjih nekoliko godina, na tržištu se pojavilo daleko više igara koje se prvenstveno dopadaju ženama. Takve igre su više orijentirane na glazbu, na ples, dok bi tradicionalno bilo više fokusiranja na sport, akciju, vožnju, pucnjavu i avanturističke igre," kaže Sofe.

Pojavilo se i daleko više jedne boje – ružičaste! Za dizajnere softvera, svijet igara postaje samo sve veći i veći. Konzole nove generacije – posebice Nintendo Wii – pružaju mogućnost širenja video igara u demografske segmente koji su ranije bili zanemarivani.

Kako ističe Sharon Knight, iz kompanije Electronic Arts, ovo je vrijeme za angažiranje čitavih obitelji u video igrama, koje upravo zato i postaju društvenije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: