{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U prosjeku 14 puta dnevno ulazimo na Facebook

30.3.2013. u 12:00
25
13
U prosjeku 14 puta dnevno ulazimo na Facebook
25
U prosjeku 14 puta dnevno ulazimo na Facebook
Koliko često ulazite na Facebook? Prema novom istraživanju korisnici ove društvene mreže u prosjeku 14 puta dnevno provjeravaju svoj profil i to na dvije minute i 22 sekunde.
U rezultatima istraživanja IDC-a, koje je urađeno pod pokroviteljstvom Facebooka, navodi se da je u online anketi učestvovalo 7.446 korisnika ove društvene mreže u dobi od 18 do 44 godine, a radi se o vlasnicima iPhonea i Android pametnih telefona. Anketiranje je provedeno u toku jedne sedmice u martu.

Korisnici pametnih telefona u prosjeku ukupno potroše pola sata dnevno na Facebook. Na svoj profil najčešće ulaze navečer, neposredno prije spavanja. Tokom dana na ovu društvenu mrežu korisnici u prosjeku ulaze 13,8 puta i obično na njoj ostaju nešto više od dvije minute.

Teretana je jedno od najčešćih mjesta odakle ljudi preko svojih telefona ulaze na Facebook, to radi njih 48 posto, a 47 posto ulaze na Facebook dok pripremaju ručak.

Iako je Facebook na trećem mjestu najpopularnijih aplikacija na pametnim telefonima, nakon e-maila i pretraživača, 79 posto korisnika ga provjerava odmah 15 minuta nakon buđenja.

Većina, odnosno 62 posto ljudi, koriste svoje pametne telefone odmah nakon buđenja. Oko 70 posto Facebook korisnika su njegovi česti posjetitelji, a više od pola ga posjete svaki dan. Svi ispitanici u anketi su s područja SAD-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: