Žestoka osuda javnosti
0

U prodaji video igra koja simulira silovanje

Sarajevo-x.com
Kontroverzna video igra 'RapeLay' nazvana još i simulator silovanja ipak je stavljena u prodaju na websiteu Amazon.com mada je svjetska javnost žestoko osudila autore ove japanske igrice.

Šokantna igra koja ohrabruje igrače na silovanje i maltretiranje ženskih likova ipak je prodana na popularnom prodajnom websiteu Amazon, piše The Sun.

Igra započinje uhođenjem djevojaka i vrijeđanjem lika majke u metrou, a napadi i uvrede se zatim 'sele' na njene dvije kćerke koje su opisane kao 'školarke djevice' dok se prilikom napada jasno vide suze u očima likova.

Igra ima i mogućnost grupnog sudjelovanja u napadu tako što se igrač pridruži bandi koja zajedničkim snagama siluje žene i djevojke.

U stravičnoj igri najbolji igrači bivaju i nagrađeni nakon što žrtve natjeraju na pobačaj.

'Ako lik zatrudni, igrač je mora natjerati na silovanje jer njen stomak prilikom svakog napada raste, čime se gubi veliki broj bodova', izjavljuje jedan kritičar.

Ovu igricu kreirala je japanska produkcijska kuća Illusion, koja je isto lansirala i druge dvije kontroverzne igrice "Battle Raper" i "Artificial Girl".

Amazon je igricu povukao iz prodaje nakon velikog broja primjedbi, dodaje The Sun.