Ekskluzivno iz Vegasa
24

U Las Vegasu počela konferencija "IBM Impact 2012"

Piše: D. Š.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U Las Vegasu je u nedjelju počela IBM-ova globalna tehnološka konferencija "Impact 2012" koja će trajati do subote, a Klix.ba je jedini medij iz Bosne i Hercegovine koji će pratiti konferenciju iz "Grada grijeha".

U šest dana koliko traje konferencija, koja se održava u hotelu “The Venetian”, očekuje se da će prisustvovati 9.000 IT i biznis lidera iz cijelog svijeta.

Prvog dana konferencije, prisustvovali smo otvaranju Solutions Centera, koji će biti centralno mjesto održavanja konferencije, gdje je upriličen doček prvenstveno IBM-ovim biznis partnerima uz kratke prezentacije IBM-ovih tehnoloških dostignuća. Najviše pažnje izazvali su IBM-ovi PureSystems, koji predstavljaju rezultat ulaganja dvije milijarde dolara u istraživanje i razvoj te niza preuzimanja tvrtki provedenih tokom protekle četiri godine.

Mnoge svjetske kompanije koje već koriste PureSystems znatno štede novac jer im olakšava i ubrzava rad. PureSystems kombinira fleksibilnost sistema općenite namjene, elastičnost clouda i jednostavnost uređaja podešenih prema radnim opterećenjima - iz temelja mijenjajući iskustvo i ekonomičnost IT-a.

Ipak, glavni dio konferencije, čiji je slogan "Inovate. Transform. Grow.", počinje u ponedjeljak, kada će keynote voditi Walter Isaacson, predsjednik Aspen Instituta i autor biografija Benjamina Franklina, Alberta Einsteina i Stevea Jobsa.