{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tri mladića iz Sarajeva osvojili prvo mjesto na takmičenju u 3D printanju

Klix.ba
17.2.2015. u 16:39
313
60
Tri mladića iz Sarajeva osvojili prvo mjesto na takmičenju u 3D printanju
313
"Infinity Heart" naziv je produkta koji su osmislila i izradila trojica mladih Sarajlija Edis Kujović, Sven Rifatbegović i Faris Biogradlić, a kojim su osvojili prvo mjesto na takmičenju u 3D printanju.


Ovi inovativni mladi ljudi prijavili su se na takmičenje za najbolji Valentinovo 3D model koji organizira Cgtrader.com u saradnji sa drugim kompanija koje proizvode 3D printere.

Žiri je na osnovu inovativnosti, dizajna i prezentacije odlučio da je "Infinity Heart" uvjerljivi pobjednik od ukupno 200 produkata na takmičenju.

Edis, Sven i Faris kažu da njihov 3D isprintani produkt kombinira umjetnost i tradiciju."Koristeći maštu i brojne mogućnosti 3D printing tehnologija, tradicionalni proizvod koji se koristi u svakodnevnom životu, šoljice za kafu, stvorili smo na drugačiji, inovativniji način. Šoljica je u obliku srca i nije namijenjena samo za konzumiranje tekućine, već je multifunkcionalna. Zbog svog specifičnog dizajna, prilagođava se svakom ćošku u kući ili kancelariji", kažu Edis, Sven i Haris.

"Infinity Heart" može se koristiti kao ukras, stalak za nakit ili za mirisne štapiće, kao i tekuće mirise."Na kraju, Infinity Heart ne predstavlja samo produkt koji se kupi i sakuplja prašinu, već je više od samog produkta. Naime, Srce spaja dvije osobe i daje im do znanja i uvijek ih podsjeća jedno na drugo", kažu oni.

Kujović, Rifatbegović i Biogradlić osnovali su i vlastitu online prodavnicu Artmax, a u budućnosti planiraju izraditi još inovativniji i specifičniji produkt kojim se žele predstaviti na najvišem nivou u 3D printing tehnologiji.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: