|

Tri miliona knjiga za bolje čitanje u mreži

Tri miliona knjiga za bolje čitanje u mreži
0
S
Sarajevo-x.com
7.12.2010. u 09:50
2
komentara
0

dijeljenja
Tri miliona knjiga za bolje čitanje u mreži
Tri miliona knjiga dostupno je u dugoočekivanoj Googleovoj online prodavnici Google E-books. Ova kompanija tako je od jučer omogućila da se većina od ovog broja knjiga može čitati besplatno, putem bilo kojeg uređaja koji posjeduje web browser u Sjedinjenim Američkim Državama.
Google E-books predstavlja alternativni prodajni model glavnim "igračima" kao što su Amazon, Barnes & Noble i "Apple".

Umjesto kupovine e-knjiga putem jedne online prodavnice koje je moguće čitati pomoću kompatibilnog softvera (knjige kupljene u Kindle Storeu je moguće pročitati samo koristeći aplikaciju Kindle), "Google" je kupcima omogućio da kupe knjige iz njihove prodavnice ili neke druge koja ih prodaje u formatima EPUB i PDF, te da ih čitaju koristeći se bilo kojim uređajem koji posjeduje web browser.

Ovo omogućava neovisnim prodavačima knjiga koji imaju stalne i odane kupce da se reklamiraju i prodaju Googleove e-knjige i da pri tome ostvare profit.

Kao dodatak aplikaciji Google Web Reader korisnici će moći čitati Googleove e-knjige pomoću aplikacija na uređajima sa operativnim sistemom Android, kao i na iPhoneu i iPadu.

Skoro 4.000 izdavača će obezbijediti sadržaj putem Googleovog E-booka, a među njima su Random House, Macmillan, Simon & Schuster, Hachette itd.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...