Tehnologija
0

Tinejdžeri smatraju da je "e-mail mrtav"

Sarajevo-x.com
Prema podacima koje je prikupila Stephanie Olsen za "YPulse Mashup 2007" konferenciju u San Franciscu o tome kako tinejdžeri komuniciraju danas, došlo se do zanimljivog otkrića. Naime, današnja djeca smatraju da je e-mail samo za posao i skoro ga nikad ne koriste jer je "izašao iz mode".

Izvještaj Stephanie Olsen koji je napisala prema podacima sa Cnet-a, izazvao je na "YPulse Mashup 2007" konferenciji čuđenje. Naime, njeno istraživanje je pokazalo je da su djeca prevazišla e-mail i da sada komuniciraju uglavnom preko MySpacea ili Facebooka, a da je e-mail zastario ili da ga koriste samo "odrasli".

Komentari poput "e-mail je zastario", "koristim ga samo za posao", "e-mail je za odrasle" pa čak i "e-mail je mrtav", izazvali su čuđenje kod same Olsen, a i kod svih učesnika konferencije u San Francisku, prenosi Yahoo!Tech.

Olsen je prikupljala komentare tinejdžera o tome kako i koliko komuniciraju koristeći današnju modernu tehnologiju, a neki su joj dali i zanimljive odgovore. Jedna je djevojka rekla ne poznaje nikoga ko nema mobitel sa sobom svo vrijeme i preko kojeg komunicira putem tekstualnih poruka.

Ostala djeca su uglavnom odgovarala da koriste MySpace i Facebook za komuniciranje, a svi su se složili da je e-mail zastarjeli način komunikacije.