Premium specfikacije
2

TikTok predstavio svoj prvi smartphone sa četiri stražnje kamere

D. B.
TikTok je poznat po istoimenoj aplikaciji, a sada svoje ime gradi i kao proizvođač smartphonea.

TikTok je predstavio svoj prvi smartphone nazvan Smartisan Nut Pro 3, što je prilično neobično ime za prvi smartphone. Ipak, postoji razlog za to jer je sestrinska kompanija ByteDance kupila kinesku kompaniju Smartisan s ciljem plasmana TikTok smartphonea na tržište. Nut Pro 3 je prvi, ali ne i posljednji uređaj ove kompanije, a očekuje se da će ga njegove odlične specifikacije i dizajn učiniti veoma popularnim.

Smartphone ima četiri stražnje kamere, glavnu od 48 MP, ultraširoku od 13 MP, telephoto kameru od 8 MP za zumiranje te makro kameru od 5 MP za fotografisanje objekata koji su veoma blizu. Naprijed je selfie kamera od 20 MP.

Uređaj je dobio 6,39-inčni FHD+ AMOLED ekran u koji je integrisan senzor za otisak prsta. Koristi Snapdragon 855 Plus procesor, a dolazi sa 8 ili 12 GB RAM-a te 128 ili 256 GB interne memorije.

Smartphone napaja baterija od 4.000 mAh. Što se tiče cijena, ovisno o RAM-u i internoj memoriji, smartphone košta 410 i 460 dolara. U fokusu je kinesko tržište, a moguće je i da će se pojaviti i izvan Kine.