Tehnologija
0

The Movies - revolucionaran koncept

Klix.ba
Jesu li i vama dosadili x-ti predstavnici svih mogućih žanrova, u kojima se razlikuje samo priča, grafika i oružja? Naravno da jesu. Naše molitve su odgovorene: Peter Molyneux i ekipa Lionhead-a za nas priprema zaista fantastičnu igru.

Peter Molyneux je osoba koja nam je, do sada, donijela mnoštvo naslova sa izuzetno inventivnim konceptima. Ljudi koji su igrali Populous sigurno znaju o čemu je riječ. Dungeon Keeper, Black & White, za sve je Peter kriv.

Sada zamislite da ste producent u ranom 20. stoljeću. Filmska industrija tek počinje, vi ste uzeli nešto malo novca i osnovali svoj prvi vlastiti studio. Počinjete tražiti scenario, ili napišete svoj, okupite ekipu, snimite film, planirate marketinšku kampanju i na kraju pustite film i sve moguće merchandising proizvode uz njega širokoj javnosti.

To radite cijeli svoj život, i tokom vaše karijere morate da osvajate glumce, brinete se o njima, unajmljujete bolje scenariste, režisere, a kasnije i koreografe te studije za specijalne efekte. Po Lionhead-u, moći ćete čak napraviti studio sa zelenim platnom ili motion capturing kamerama.

Najljepša stvar u svemu je što sve svoje filmove možete i da gledate. Horror, akcija, mafija, komedija, romansa, sve kategorije filmske umjetnosti vama stoje na raspolaganju. Naravno, tehnologija vremenom napreduje, tako da će od jadnih filmova iz 20tih godina nastati fantastična wide-screen iskustva aktuelnog stoljeća.

Jedina stvar koju tačno ne znamo jeste kada igra zapravo izlazi. Naša pretpostavka jeste drugi kvartal 2004. godine.

Preporučujemo da posjetite zvanični site, i da obratite pažnju na screenshotove u sklopu istog.

Neshill Gaming Area