Isporuke u septembru
2

The Looking Glass ekran donosi holograme u vaš dom

Klix.ba
Hologrami su veoma interesantni u svijetu tehnologije, a kompanije su provele godine pokušavajući kreirati "plutajuća", 3D prikazivanja filmova kao što su "Star Wars, "Minority Report" i "Avatar". Jedna od kompanija koja se tim bavi je Looking Glass.

Radi se o kompaniji koja je prošle godine predstavila svoj HoloPlayer One SDK i razvojni alat, a koja se vratila s pobošanim finalnim proizvodom dizajniranim za 3D kreatore jednostavno nazvan The Looking Glass.

The Looking Glass ekran koristi sličnu tehnologiju kao i HoloPlayer One, kreira 45 različitih pogleda na trodimenzionalni model i koristi lentikularna sočica za prikazivanje tih pogleda iz različitih uglova kako bi se stvorio holografski efekt koji omogućava da vidite različite dijelove objekta ovisno od toga kako ga gledate.

Kompanija pretpostavlja da će The Looking Glass ekran koristiti umjetnici i oni koji već rade s 3D tehnologijom, ljudi poput developera igara, dizajnera, industrijskih inžinjera i arhitekata s ciljem da dobiju novu perspetkivu o njihovim projektima. Moguće je spojiti i uređaje kao što su kontroler Leap Motion, Nintendovi Joy-Con kontroleri ili drugi uređaji za kontrolu pokreta koji omogućavaju interakciju s holografskim slikama u realnom vremenu.

Uređaj još uvijek treba kompjuter kako bi radio. Looking Glass preporučuje Inter Core i5 procesor, 4 GB RAM-a i Nvidia GTX 1060 grafičku karticu kao minimum (plus HDMI port za prikazivanje podataka i USB-C port za napajanje). Što se tiče softvera, Looking Glass podržava OBJ, FBX i gLFT formate. Looking Glass radi i na alatima koji će omogućiti prikaz objekata kreiranim alatima kao što su Maya, Zbrush, Blender, Tinkercad i Solidworks na The Looking Glass ekranu.

Ekran će biti dostupan u dvije veličine, 8,9-inčni model koji će koštati 600 dolara te 15,9-inčni model čija će cijena iznositi 3.000 dolara.

Prve isporuke se očekuju u septembru ove godine.

Vezani članci