Konkurencija Facebooku
0

Tagged kupio hi5, grade most između korisnika

Sarajevo-x.com
Iz kompanije Tagged javili su da su kupili online platformu hi5 i planiraju postati najjači rivali Facebooku. Sjedište ovih kompanija je u San Franciscu i nastavit će funkcionisati odvojeno, ali Tagged planira napraviti most između 100 miliona svojih korisnika i 230 miliona onih koji koriste hi5. Nije poznato za koliko novaca je hi5 prodat, prenosi AFP.

"Ovako sjajna prilika se ne ispušta, jer je jedinstvena i presretni smo što ćemo izgraditi most između korisnika i imati ukupno 330 miliona članova na našim online platformama", rekao je suosnivač Taggeda, Greg Tseng.

On je korak opisao kao sjajno partnerstvo dviju ideja koje su dovoljno kreativne same za sebe, ali su odlična prilika da ljudi dobiju i nešto novo. Tseng je dodao da planiraju uvesti mnogo inovacija na ove dvije platforme i da planiraju biti veći i od Facebooka koji za sada ima 800 miliona članova.

Tagged.com je pokrenut 2004. godine i dozvoljava online društvene aktivnosti kao i igranje igrica ili slanje virtualnih poklona. Hi5 je pokrenut 2003. godine, prvobitno kao društvena mreža, a zatim kao platforma za igranje online igrica.

"Tagged je savršen dom za hi5 i upravo ono čemu smo se nadali", rekao je bivši šef tehnologija u hi5, Alex St. John.