Tehnologija
0

T-Mobile će prodavati tablet kompjutere sa 3D kamerama i naočalama

Sarajevo-x.com
Kako bi spojio dva tehnološka hita u jedan, američki T-Mobile će na tržište plasirati tablet kompjutere koji mogu snimati 3D videosnimke.

Zvaničnici američke kompanije T-Mobile, koja se bavi prizvodnjom mobitela, u srijedu su saopćili da će tablet kompjuter G-Slate, kojeg će proizvoditi kompanija LG Electronics, biti u prodaji na proljeće. Tačan datum početka prodaje i cijene još uvijek nisu poznati, piše AP.

Tablet kompjuter će posjedovati 8,9-inčni ekran i dvije kamere sa stražnje strane, koje zajednički mogu snimiti 3D video. Uz tablet će kupci dobiti 3D naočale.

G-Slate će biti jedan od prvih tablet kompjutera sa operativnim sistemom Honeycomb, verziju Googleovog operativnog sistema Android koja je specijalno dizajnirana za tablet kompjutere. G-Slate će imati i treću kameru koja će se nalaziti na prednjem dijelu, a koja će biti namjenjena ostvarivanju videopoziva putem bežične mreže kompanije T-Mobile.

Novi 3D tablet kompjuter je pokušaj proizvođača gadgeta i mobilnih operatera da oponašaju Appleov iPad. U međuvremenu, u holivudski studiji i proizvođači televizora forsiraju 3D filmove i televizore, ali je prodaja televizora za sada potuno razočaravajuća.

U srijedu je T-Mobile počeo prodavati još jedan tablet kompjuter, Dellov Streak 7 sa verzijom operativnog sistema Android koja je namjenjena pametnim telefonima.