Svjetski mediji oduševljeni igrom "The Enchanted World" tandema iz Sarajeva

Svjetski mediji oduševljeni igrom "The Enchanted World" tandema iz Sarajeva
98
L. K.
7.11.2019. u 21:29
48
komentara
98

dijeljenja
Svjetski mediji oduševljeni igrom "The Enchanted World" tandema iz Sarajeva Foto: FOX News
Ivan Ramadan i Amar Zubčević su napravili veliki uspjeh kreiranjem igrice "The Enchanted World" koja je pronašla svoj put do Apple Arcade platforme i postala popularna u cijelom svijetu. Posljednji u nizu svjetskih medija koji je prepoznao njen kvalitet je veliki Fox News koji im je posvetio minute svoje emisije.
"Morate čuti kako su svoje uspomene iz djetinjstva provedenog u ratu u BiH pretvorili u igru koju je Apple izabrao i lansirao na Apple Arcadeu. Njihova priča je nevjerovatna", stoji u najavi.

Voditeljica Liz Claman upitala je svoje gledaoce koliko njih je doživjelo da sanja svoje snove skrivajući se u tamnom podrumu bez struje dok vani eksplodiraju granate.

Napraviš neku igricu sa malo poligona i dođeš na FOX televiziju! :D Ovo stvarno postaje surealno. Ako želite čuti cijeli...

Posted by Ivan Ramadan on Thursday, November 7, 2019

Najavljujući priču kao san nekadašnjih dječaka koji su pretvorili u javu, sa Amarom i Ivanom je razgovarala putem Skypea želeći da čuje i kako je bilo njihovo djetinjstvo prije rata, ali i kako žive danas.

Poručila im je da su ponos Sarajeva, svih ljudi u svom gradu, kao i svojih roditelja te obećala svojim slušaocima da će ih dovesti da posjete Fox News.Podsjetimo, uspješni tandem igricu je razvijao u saradnji s Appleom prethodne tri godine, a sada ubiru plodove svog rada.

"The Enchanted World" je puzzle/adventure igra gdje igrač uzima ulogu jedne šumske vile koja treba svoj svijet da sastavi nazad u prvobitno stanje. Ono što posebno karakteriše ovu igru i što je u promotivnom smislu važno za BiH je mnogo bh. tradicionalnih elemenata koje su autori koristili u igri.

U ovoj igri se može čuti i sevdalinka, čiji je autor Damir Imamović. Pored toga pejzaži bh. sela Lukomir i Umoljani su također bili inspiracija kreatorima igre, a tu su i stećci. S obzirom da je ovu igru zvanično predstavio i Apple na svom službenom eventu kada su prezentirali nove mobilne uređaje, dovoljno govori o kakvom se uspjehu radi.Igricu je moguće skinuti na bilo koji Apple uređaj ovdje.
Prijavi grešku


Komentari (48)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...