{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svemirski aerodrom u New Mexicu

S
21.6.2009. u 07:59
0
4
Svemirski aerodrom u New Mexicu
0
U saveznoj američkoj državi New Mexico gradit će se novi tip aerodroma predviđen za vanplanetarne turističke letove. Tamošnji naučnici razmišljaju ovako: ako se svemirski brodovi mogu lansirati u naučne svrhe, zašto to ne bi bilo moguće i u turističke.
Dakle, svemirska luka "America" prvi je kompleks predviđen za komercijalne letove, a njen izgled zaista je svemirski. Bogatim interesantima bit će omogućeno putovanje "na ivicu svemira", tačnije lansiranje na dvosatno putovanje 100 kilometara u svemir koje uključuje i petominutni boravak u bestežinskom stanju.

Izvršni direktor projekta Steve Landeene ističe: "Zaista je moguće! Više ne govorimo o stvarima koje su nacrtane na papiru".

Baš kao pravi aerodrom, i ovaj svemirski nudit će avio kompanijama prostor za kancelarije, hangarde, a tu su i odgovarajuće piste i saobraćajnice. Očekivanja su da će radovi biti gotovi 2010. godine, a računarske simulacije pokazuju na šta bi trebao ličiti.

Kompanija Virgin Galactic na svojoj web stranici obećava potencijalnim putnicima izvanredno iskustvo.

"Naš cilj je da vam omogućimo najnevjerovatnije životno iskustvo", stoji na sajtu.

Kompanije kao što su XCOR Aerospace i Armadillo Aerospace razvijaju svemirske brodove predviđene za letove od 95.000 dolara, saznaje Daily Mail. A kad ovakvi letovi postanu rutinski, tako će se i njihova cijena zasigurno snižavati.

Predviđena je gradnja sličnih aerodroma u Teksasu, Floridi, Oklahomi i drugim lokacijama, a iz Virgin Galactica se nadaju da će turiste moći slati u svemir i iz sjeverne Švedske. Mnogo je bogataša koji su svoj let u svemir već rezervisali.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: