{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stiže Dakar 18, odlična igra za ljubitelje relija

Klix.ba
15.1.2018. u 09:12
22
7
Stiže Dakar 18, odlična igra za ljubitelje relija
22
 
Igra Dakar 18 će se uskoro naći u prodaji, a na videoservisu YouTube je objavljen trailer.
Dakar 18 nije prva igra koja pokušava gamerima prenijeti sva iskustva s legendarnog iscrpljujućeg relija. Godine 2001. se na PlayStationu 2 i Windowsu pojavila igra Paris-Dakar Rally, koja je dobila različite ocjene. Sada se kompanija Bigmoon Entertainment priprema da na tržište plasira igru Dakar 18 namijenjenu konzolama PlayStation 4 i Xboxu One te PC-u, a sudeći prema trailer, izgleda odlično.

Igra će ponuditi 15.000 kvadratnih kilometara otvorenog svijeta, a vozači će moći izlaziti iz vozila kako bi ih popravili, ali i istraživali ogromni virtuelni svijet. Igrači će moći voziti trkaće automobile, kamione, motore, quadove i SxS vozila zvaničnih trkaćih timova koje su developeri vjerno rekreirali u igri.

Igra će biti realistična, a na respolaganju igračima će biti navigacijski sitem sličan onom koji koriste pravi vozači i tomovi koji se takmiče na pravom reliju Dakar. Također, treba istaći da će se smjenjivati dan i noć tokom igra, a mijenjat će se i vremenski uslovi. Dakar 18 će biti moguće igrati u online i offline multiplayer modu.

O tipovima gameplayja zasad nema informacija, ali se očekuju modovi poput karijere, utkrivanja na određenim stazama, slobodna igra i drugi.

S obzirom na iskustvo kompanije Bigmoon Entertainment, igra Dakar 18 bi zrebala biti zaista nešto posebno. Još uvijek nije poznat tačan datum početka prodaje pomenute igre.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: