{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stiže Dakar 18, odlična igra za ljubitelje relija

15.1.2018. u 09:12
22
7
Stiže Dakar 18, odlična igra za ljubitelje relija
22
 
Igra Dakar 18 će se uskoro naći u prodaji, a na videoservisu YouTube je objavljen trailer.
Dakar 18 nije prva igra koja pokušava gamerima prenijeti sva iskustva s legendarnog iscrpljujućeg relija. Godine 2001. se na PlayStationu 2 i Windowsu pojavila igra Paris-Dakar Rally, koja je dobila različite ocjene. Sada se kompanija Bigmoon Entertainment priprema da na tržište plasira igru Dakar 18 namijenjenu konzolama PlayStation 4 i Xboxu One te PC-u, a sudeći prema trailer, izgleda odlično.

Igra će ponuditi 15.000 kvadratnih kilometara otvorenog svijeta, a vozači će moći izlaziti iz vozila kako bi ih popravili, ali i istraživali ogromni virtuelni svijet. Igrači će moći voziti trkaće automobile, kamione, motore, quadove i SxS vozila zvaničnih trkaćih timova koje su developeri vjerno rekreirali u igri.

Igra će biti realistična, a na respolaganju igračima će biti navigacijski sitem sličan onom koji koriste pravi vozači i tomovi koji se takmiče na pravom reliju Dakar. Također, treba istaći da će se smjenjivati dan i noć tokom igra, a mijenjat će se i vremenski uslovi. Dakar 18 će biti moguće igrati u online i offline multiplayer modu.

O tipovima gameplayja zasad nema informacija, ali se očekuju modovi poput karijere, utkrivanja na određenim stazama, slobodna igra i drugi.

S obzirom na iskustvo kompanije Bigmoon Entertainment, igra Dakar 18 bi zrebala biti zaista nešto posebno. Još uvijek nije poznat tačan datum početka prodaje pomenute igre.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: