Brojne promjene
2

Stigao je Mortal Kombat 11 - nastavak kultne igre sa novim likovima i brutalnom borbom

Klix.ba
Foto: Mortal Kombat
Foto: Mortal Kombat
Dugoočekivana video igra Mortal Kombat 11 koja donosi potpuno novo iskustvo borbe milionima MK ljubitelja širom svijeta danas je zvanično objavljena.

MK11 ima redizajnirani sistem borbe koji ima za cilj ponuditi igračima stratešku igru uz mnogo veći fokus na priču.

Prema riječima kreativnog direktora i koautora igre Eda Boona, žeja za promjenama i inovacijama jedan je od ključnih razloga zbog kojih je Mortal Kombat tako dugo ostao popularna igra širom svijeta.

"Razlog zašto postajemo jači nego ikada jeste taj što se ne plašimo. Ustvari, možda se i plašimo, ali se ne ustručavamo da napravimo dramatične promjene u formuli igre. Postoje neke osnovne stvari koje ne želimo mijenjati, ali čvrsto vjerujemo da se moramo stalno mijenjati", kazao je Boon.

Foto: Mortal Kombat
Foto: Mortal Kombat

On dodaje kako autori prije kreiranja nove verzije Mortal Kombata prvo pomisle šta bi mogli promijeniti, a zatim pristupaju ostalim nadogradnjama. U slučaju MK 11, Boon kaže kako su odmah znali da žele promijenti koncept priče.

Tako se u novoj verziji igre miješaju različite vremenske linije gdje mlađe i starije verzije Mortal Kombat veterana međusobno komuniciraju.

U svijetu MK 11 prisutni su stari, ali i novi likovi. Tu su Shang Tsung, Nightwolf, Sindel, Fujin i Sheeva, dok su gostujući likovi Joker, Spawn, Ash i Terminator.

Neizvjesnost u bitkama je povećana uvođenjem fatalnog udarca koji se otključava likovima s energijom ispod 30 posto, a tu su i neki novi borci poput Gerasa, Cetrion i Kollektora.

Osim izgleda likova, igrači će moći promjeniti i njihove animacije na početku i kraju svake borbe, ali i njihove fatality i brutality poteze. Također se moći izmjeniti poteze likova da budu više nalik nekim njihovim verzijama iz prethodnih MK igara. Ustvari, MK 11 ima prilagođene likove koji igračima pružaju mogućnost da naprave borce po svojoj želji.

MK 11 objavljen je za konzole Microsoft Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4 i Xbox One. S obzirom da ova akcijska igra obiluje neugodnim scenama, ne preporučuje se djeci.

Podsjećamo, prvobitnu igru Mortal Kombat razvio je Midway Games 1992. godine.