Problem sa slabom baterijom
0

Steve Jobs nije želio iPhone 5 na tržištu zbog prevelikog ekrana

Sarajevo-x.com
Appleov iPhone 5 je bio predmet mnogih spekulacija sve dok kompanija nije demantovala glasine i najavila da će zapravo predstaviti iPhone 4S.

Mnogi insajderi i eksperti su vjerovali da će Apple nakon iPhonea 4 predstaviti tanji iPhone 5 sa većim ekranom i kamerom od 10 megapiksela. No, sve spekulacije su propale kada je Apple prošlog mjeseca predstavio iPhone 4S.

No, glasine nisu bile potpuno netačne. Da bivši direktor Applea, Steve Jobs, nije intervenisao, iPhone 5 bi najvjerovatnije sada bio na tržištu. Prema pouzdanim izvorima, iPhone 5 je zaista postojao, ali se od njegovog predstavljanja odustalo nekoliko mjeseci prije nego je najavljen iPhone 4S.

Čak su i Appleovi inžinjeri nekoliko mjeseci prije predstavljanja iPhonea 4S vjerovali da će nasljednik iPhonea 4 biti potpuno redizajnirani iPhone 5.

Vjeruje se da je Steve Jobs bio nezadovoljan prevelikim ekranom, a dodatni problem je bila i baterija koja se prebrzo praznila. Prema riječima pouzdanih izvora, uređaj je bio mnogo tanji od sadašnjeg. Imao je ekran dijagonale 4 inča, koji je veći od ekrana aktuelnog iPhonea. Također, novost bi bila i kamera od 10 megapiksela. Ekran iPhonea 5 je trebao biti mnogo ljepši, sa više boja.

Prototip također nije imao klasičnu iPhoneovu "home" tipku.

Uprkos razočarenju nekih Appleovih fanova, ipak se čini kako neće morati dugo čekati novi iPhone 5. Vjeruje se da će biti predstavljen 2012. godine, objavio je Daily Mail.

Vezani članci