Tehnologija
1

Šta vaš pametni telefon govori o vama?

Klix.ba
Vlasnici iPhonea su osobe koje vole luksuz i novac troše na odjeću i kozmetička sredstva, vlasnici BlackBerryja su osobe koje zarađuju dosta novca i uglavnom su u dugim vezama, dok oni koji više vole operativni sistem Android imaju lijepe manire i spretni su u kuhinji, pokazalo je nedavno interesantno istraživanje.

Kompanija TalkTalk Mobile naručila je istraživanje u kojem je učestvovalo 2.000 ljudi, kako bi otkrili da li izbor pametnog telefona ima veze s karakterom osobe.

Ispostavilo se da su vlasnici iPhonea ambiciozne i uspješne osobe koje sebe smatraju privlačnim, marljivim i samopouzdanim te novac troše na luksuzne sitnice koje ih uveseljavaju. Također, za sebe tvrde da su pametni i zavodljivi, a uglavnom rade u medijskoj branši.

Vlasnici BlackBerryja su uglavnom osobe koje se bave nekim biznisom, dobro zarađuju i dane provode telefonirajući i šaljući e-mailove. Uprkos tome, te osobe su uglavnom u dugim vezama i imaju mnogo prijatelja. Također, oni piju mnogo kafe i čaja i veliki su gurmani.

Istraživanje je pokazalo da vlasnici telefona sa operativnim sistemom Android imaju lijepe manire, kreativni su i dobri kuhari. No, istraživanje je pokazalo i to da oni više gledaju TV od, naprimjer, korisnika BlackBerryja ili iPhonea te da više konzumiraju alkohol. Također, istraživanje je pokazalo da su korisnici Androida tihe sramežljive osobe koje su po prirodi veoma smirene.

"Mobiteli su naš produžetak u današnjem dobu, jer su neprestano uz nas", kazao je Dan Meader, direktor TalkTalka. On je istakao da ljudi uvijek traže telefon koji im najbolje odgovara te da je to pokazala i provedena studija, iako se, naravno, ne odnosi na svakog korisnika pametnog telefona.