|

Šta prvo gledamo na Facebook profilima

Šta prvo gledamo na Facebook profilima
0
S
Sarajevo-x.com
2.12.2011. u 13:59
6
komentara
0

dijeljenja
Šta prvo gledamo na Facebook profilima
Nova istraživanja su pokazala da na Facebooku najviše gledamo fotografije profila, a na Linkedinu opis radnog mjesta, prenosi Telegraph.
Kompanija EyeTrackShop, bavi se istraživanjem o tome gdje prvo pogledamo kada otvorimo neku web-stranicu i svoje usluge prodaju oglašivačima. Način na koji to rade jeste da proizvode mape koje prikazuju koji sadržaj najviše privlači našu pažnju.

Istraživači su koristili web-kamere 30 učesnika kako bi snimili pokrete njihove zjenice i pratili koji sadržaj oko prati dok su im prikazivane razne stranice. Svaki put kada bi nešto prvi put pogledali, kao i redoslijed pregledavanja, sve je zabilježeno.

Kada su u pitanju društvene mreže, prvo gledamo fotografije profila i to na Facebooku, Kloutu i StumbleUponu. Na poslovnim web-stranicama ili stranicama koje se bave umrežavanjem ljudi radi poslovnih razmjena, opis radnog mjesta uvijek prvi privuče pažnju.

Dalje su otkrili da na Facebook, Google+, Twitter i Klout profilima, sadržaj koji se nalazi niže od fotografije profila ili posljednjih postova na zidu, dobija sve manje pažnje.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...