{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šta prvo gledamo na Facebook profilima

S
2.12.2011. u 13:59
0
6
Šta prvo gledamo na Facebook profilima
0
Šta prvo gledamo na Facebook profilima
Nova istraživanja su pokazala da na Facebooku najviše gledamo fotografije profila, a na Linkedinu opis radnog mjesta, prenosi Telegraph.
Kompanija EyeTrackShop, bavi se istraživanjem o tome gdje prvo pogledamo kada otvorimo neku web-stranicu i svoje usluge prodaju oglašivačima. Način na koji to rade jeste da proizvode mape koje prikazuju koji sadržaj najviše privlači našu pažnju.

Istraživači su koristili web-kamere 30 učesnika kako bi snimili pokrete njihove zjenice i pratili koji sadržaj oko prati dok su im prikazivane razne stranice. Svaki put kada bi nešto prvi put pogledali, kao i redoslijed pregledavanja, sve je zabilježeno.

Kada su u pitanju društvene mreže, prvo gledamo fotografije profila i to na Facebooku, Kloutu i StumbleUponu. Na poslovnim web-stranicama ili stranicama koje se bave umrežavanjem ljudi radi poslovnih razmjena, opis radnog mjesta uvijek prvi privuče pažnju.

Dalje su otkrili da na Facebook, Google+, Twitter i Klout profilima, sadržaj koji se nalazi niže od fotografije profila ili posljednjih postova na zidu, dobija sve manje pažnje.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: