Muzički online servis
0

Spotify bacio oko na iPhone

Sarajevo-x.com
Švedski muzički online servis Spotify u jednoj od narednih nekoliko sedmica planira na tržište lansirati svoju prvu mobilnu aplikaciju, a ovih dana očekuju i odobrenje za aplikaciju iz iTunes App Storea kompanije Apple.

Ukoliko dobiju zeleno svjetlo od uspješne američke kompanije novu aplikaciju Spotifyja moći će downloadati i korisnici Appleovog revolucionarnog mobitela iPhone, objavio je danas BBC.

Spotify je inače prozvan kao "ubica iTunesa" zbog jednostavnog korištenja, obimnog i za korištenje besplatnog kataloga sa nekoliko miliona pjesama.

Također, Spotify mnogi smatraju mogućim spasiteljem muzičke industrije jer predstavlja i oružje protiv svih nivoa piratstva.

Nova aplikacija je dizajnirana za pretragu novih muzičkih uradaka i korisnicima će omogućiti privremeno skladištenje muzičkih lista na njihove mobilne uređaje, kako bi ih mogli preslušavati i kada nisu online.

Iako će pomenuta aplikacija biti besplatna za korištenje, planirana je i određena premium pretplata. Korisnici premium paketa, čija mjesečna cijena trenutno iznosi 16 dolara, mogu koristiti Spotify na vlastitim kompjuterima bez ikakvih reklama.

Spotify je već predstavio pomenutu aplikaciju za mobilne aparate koji koriste Android, softver kompanije Google, iako još uvijek nije dostupna za javnost.

Muzički online servis, koji je lansiran prošle godine danas ima više od dva miliona korisnika u Velikoj Britaniji i više od šest miliona korisnika širom Europe.

Ova usluga još uvijek nije dostupna stanovnicima SAD-a, ali iz kompanije poručuju da će ovaj servis na američko tržište lansirati već krajem ove godine.