|

Sony prekida proizvodnju Play Stationa 2

Sony prekida proizvodnju Play Stationa 2
4
Klix.ba
31.12.2012. u 20:25
5
komentara
4

dijeljenja
Sony prekida proizvodnju Play Stationa 2
Japanska kompanija Sony je odlučila prekinuti proizvodnju igraće konzole Play Station 2 u Japanu. Play Station 2 se pojavio na tržištu u martu 2000. godine u Japanu, a od tada je prodato više od 150 miliona ovih konzola.
Play Station 2 je bio toliko popularan da je čak prve tri godine od izlaska Play Stationa 3 na tržište prodavan u više primjeraka nego nasljednik. Prekid proizvodnje ove konzole je pokrenuo niz glasina i nagađanja o preusmjeravanju resursa na razvoj i proizvodnju konzole Play Station 4.

Iako je prekinuta proizvodnja konzole, igre će se nastaviti proizvoditi. Procjenjuje se da je za ovu konzolu napravljeno više od 11.000 igara u posljednjih 12 godina.

Japanski zabavni i tehnološki portal Famitsu je prenio izjavu iz Sonyja, u kojoj stoji da, kada se zalihe potroše, na tržištu više neće biti novih konzola Play Station 2.

Iz Sonyja nije jasno rečeno da li će proizvodnja konzole biti obustavljena i za ostale dijelove svijeta. Play Station 2 je najprodavanija konzola svih vremena.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...