Košta 900 eura
30

Sony predstavio Xperiju 5 II, mobitel koji podržava DualShock 4 kontroler

D. B.
Kompanija Sony nastavlja osvježavati sovju liniju smartphonea, a s novim modelom Xperia 5 II se fokusira na fotografije i video.

Radi se o uređaju koja je manja verzija skupe Xperije 1 II, a koja je ipak bolja u nekim segmentima. Osim tog ašto je jeftinija, ima i ekran frekvencije osvježavanja od 120Hz.

Xperia 5 II ima 6,1-inčni ekran formata 21:9 te lakše staje u džep u odnosu na Xperiju 1 II. Smartphone je dobio Qualcommov Snapdragon 865 procesor, 8 GB RAM-a, 128 ili 256 GB interne memorije, bateriju od 4.000 mAh i dva naprijed okrenuta stereo zvučnika, a mnogi kupci će biti zadovoljni činjenicom da ima 3,5 mm utor za slušalice.

Što se tiče kamera, nazad su tri kamere od 12 MP sa ZEISS sočivima i T* antirefleksivnim slojem, glavna sa optičkom stabilizacijom slike, ultraširoka sa Dual Pixel autofokusom te kamera sa 3x zumiranjem i optičkom stabilizacijom slike.

Sony je omogućio JPG+RAW fotografisanje i snimanje 4K/120 fps slow motion videa u HDR-u.

U pakovanju dolazi i 18W punjač, ali se može koristiti i snažniji 21W punjač. Da bi se baterija napunila do 50 posto kapaciteta potrebno je 30 minuta. S druge strane, bežično punjenje nije podržano.

Također, kako bi se smanjila degradacija baterije, opcija Battery Care omogućava ograničenje maksimalnog kapaciteta na 90 posto. Prilikom igranja igara s eomogućava pass-trough mode u kojem mobitel uzima struju direktno s punjača čime se izbjegava zagrijavanje.

Xperia II 5 je otporna na vodu i prašinu po standardu Ip68/IPX5, a prednja i stražnja strana zaštićene su Gorilla Glass 6 staklom. Uređaj će biti dostupan u crnoj, sivoj i plavoj boji na evropskom tržištu te će koštati 900 eura.

Sony će prodavati i dva dodatka, Stand Cover s postoljem i tradicionalni Syle Cover. Mobitel će podržavati i DualShock 4 kontrolere.