Brojni novi projekti
7

Sony najavio 2019. kao godinu 4K televizora

Klix.ba
Foto: Mashable
Foto: Mashable
Predsjednik Sonyja Mike Fasulo je na događaju CES 2019 u intervju za Mashable govorio o 8K televizorima, njihovoj proizvodnji te očekivanjima za 4K televizore. Također su spomenuli nekoliko manjih, ali interesantnih projekata.

"4K raste iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu. Mislim da je ovo godina u kojoj ćemo još više uživati u Sony televizorima", započeo je predsjednik Sonyja.

Naglasio je da sa 4K televizorima gledatelji imaju priliku doživjeti televizor na novi način. Zbog kvalitete ekrana imat će osjećaj kao da su u sceni koju gledaju. Mike je također pričao o daljnjim planovima koje Sony ima, diskutujući o tome da li planiraju praviti sve veće televizore i da li to ljudima ustvari treba.

"Fokusirani smo na velike ekrane i premiume, znači 55-65-76, te imamo 85 i sad smo predstavili 98 inca (8K). Pretpostavljamo da se 98 neće masovno proizvoditi ali on pokazuje sve naše mogućnosti. Za one koji imaju novca i prostora će biti odlična stvar", rekao je.

Sony je također najavio novi format zvuka, želeći na taj način još više unaprijediti doživljaj slušaoca. Rekavši to, on predstavlja "360 Audio".

"Sjediš u stolici, zvučnici su svuda oko tebe, a mi puštamo muziku sa svih zvučnika i ti je na taj način čuješ drugačije nego inače. Upravo to smo uradili u novim slušalicama i to je taj novi zvuk", rekao je Mike.

Kompanija je također predstavila psa robota za kojeg tvrde da ga još uvijek razvijaju. Pas robot će biti povezan sa Sonyjem te će ga kompanija stalno unaprijeđivati.

Umjesto očiju ima kamere, prilagođava se vlasniku i uči od njega te se ponaša shodno sa naučenim stvarima. Kada je vlasnik sretan, pas će biti sretan. Pas robot se još uvijek smatra rastućim projektom.