Zakrivljene bijele ivice
656

Sony konačno otkrio izgled konzole Play Station 5 i naslove novih igara

Dž. L.
Nakon dugog čekanja Sony je gamerima konačno pokazao dizajn pete generacije konzole Play Station, zajedno s mnoštvom fantastičnih naslova igara koje stižu s konzolom.

Kako se može vidjeti na fotografijama, PlayStation 5 ima crnu jezgru okruženu zakrivljenim bijelim ivicama ispod kojih se nazire plavo svjetlo. Konzola dolazi zajedno sa crnim držačem na kojem stoji vertikalno. Konzola se može i položiti, ali pri tome efekat plavog svjetla nije toliko jak.

Foto: Sony
Foto: Sony

Uz PS 5 dolaze i elegantno dizajnirani džojstici, držači za džojstike, slušalice, daljinski, punjač te bežični headset.

Kada je riječ o igrama, uz PS 5 stižu i dva nastavka najprodavanijih izdanja PS 4, i to Spider-Man: Miles Morales i Horizon: Forbidden West. Ostali istaknuti naslovi uključuju Grand Turismo 7 i dugoočekivanu horor igru Resident Evil 8.

Foto: Sony
Foto: Sony

"Iako je još mnogo neodgovorenih pitanja o PS5, kao što su cijena i datum lansiranja, mislim da je Sony učinio sve što je potrebno prilikom otkrivanja novog uređaja", komentarisala je Laura Kate Dale, poznata internet kritičarka igara.

Korisnici društvenih mreža imaju podijeljeno mišljenje o izgledu nove konzole. Neki kažu da izgleda kao Wifi odašiljač, dok su drugi zadovoljni promjenom dizajna.

Sonyjeva nova mašina stiže na tržište krajem godine, zajedno s Microsoftovim rivalom konzolom Xbox Series X.

Foto: Sony
Foto: Sony

Konzola PlayStation 5 dolazi sedam godina nakon PS4. Ono što je do sada poznato jeste da je opremljena AMD Zen 2 procesorom i grafičkim čipom koji se temelji na AMD RDNA 2 arhitekturi.

Konzola PS 5 će podržavati i 8K displeje, a dolazi uz nadograđeni hardver koji je dizajniran kako bi užitak igranja podigli na jedan sasvim novi nivo.