Tehnologija
0

Sony Ericsson predstavio dva nova mobitela Walkman serije

Sarajevo-x.com
Sony Ericsson W880
Sony Ericsson W880
Sony Ericsson je prezentirao svoja dva nova mobitela Walkman serije Walkman: W880 i W610, koji treba da nastave uspjeh prethodnih modela kao što je W810 i dodatno prošire izuzetno uspješnu Walkman liniju.

Sa debljinom od samo 9,4mm, ovo je najtanji mobitel Sony Ericssona, koji je kombinuje sve funkcionalnosti Walkman mobitela sa traženom karakteristikom tankog uređaja koji lako stane u džep. Memory Stick Micro (M2) kapaciteta 1GB obezbjeđuje smještanje velike količine muzike, a inovativne muzičke aplikacije (Walkman Player 2.0 & Disc2Phone) olakšavaju prijenos, preslušavanje i pretraživanje muzičkih listi. Uz sve to ovaj UMTS telefon posjeduje digitalnu kameru rezolucije 2,0 megapiksela.

[SLIKA]1[/SLIKA] Model W610 Walkman telefona je sav u detaljima, bilo da se radi o izgledu koji se nadovezuje na prethodne Walkman modele ili detaljnoj kombinaciji mobilne muzike i digitalne kamere. Kapacitet memorijske kartice od 512MB daje dovoljno prostora za smještanje većeg broja pjesama. Inventivna TrackID aplikacija za prepoznavanje muzike pruža mogućnost snimanja klipa sa FM radio prijemnika, te brzu provjeru naziva pjesme, izvođača i albuma. Uz to ugrađena je i kamera od 2,0 megapiksela sa mogućnošću automatskog fokusiranja, tako da W610 predstavlja izvrstan spoj telefona, muzičkog playera i video kamere.

Sony Ericsson je prezentirao i dva nova primjerka dodatne opreme za svoju Walkman liniju telefona, a to su Bluetooth Music Receiver MBR-100, koji omogućava da se muzika sa mobitela reproducira na kućnom ili auto stereo sistemu pri čemu mobitel služi kao daljinski upravljač, i prenosni zvučnici MPS-70 na koji je moguće spojiti mobitel i dijeliti muzičke trenutke sa drugim ljudima.