Tehnologija
0

Sony će sniziti cijenu PlayStationa 3

Sarajevo-x.com
Kako Sonyjevoj PS3 konzoli ne cvjetaju ruže te ih Nintedo Wii bespoštedno gazi, čini se da je došlo vrijeme za radikalne poteze. Vrijeme je za snižavanje cijene.

Potrošači već neko vrijeme traže da se cijena PS3 spusti. Izgleda da će se to napokon desiti. Ipak, Sony još uvijek nije siguran koliko će pojeftinjenje biti. No jedno je sigurno, to će se desiti izjavio je izvršni direktor Howard Stringer londonskom Financial Timesu.

"Trenutno proučavamo snižavanje cijene. To je nešto o čemu moramo dobro razmisliti", izjavio je.

Priznao je da se Sony suočio sa velikom konkurencijom, odnosno rivalskom konzolom Nintendo Wii. Ona ima bolju prodaju, kao i nižu cijenu.

"Nintendo Wii je uspješan poduhvat i napravili su odličan poslovni potez s njim, kada ga usporedimo sa PS3. Jednostavno, jeftiniji je", izjavio je Stringer i dodao kako nema sumnje da kupci žele niže cijene i njihove konzole.

Sony je smanjio cijenu PS3 u Japanu za 20% i to prije no je konzola krenula u prodaju. I pored toga, PS3 je skuplji i od Wiia i Xboxa 360.

Sony je pretrpio velike gubitke zbog loše prodaje. Kako će ići poslije snižavanja cijene i koliko će to sniženje uopšte biti, ostaje da vidimo.