Tehnofob piše scenario
0

Snimat će se film o Facebooku

Sarajevo-x.com
Kreator "Zapadnog krila" koji gaji duboku mržnju prema internetu, trenutno piše scenario za film koji će se baviti temom popularnosti stranice za društveno umrežavanje, poznatije kao Facebook.

Scenarist Aaron Sorkin se nakon najavljivanja ovog projekta našalio rekavši da je čak i njegova davno umrla baka znala više o webu nego on.

Ovaj tehnofob je napravio i prvi korak u istraživanju materije na kojoj radi otvorivši account na stranici koja je zarazila svijet.

Tamo je napisao: "Dogovorio sam sa producentskom kućom Sony i producentom Scottom Rudinom da napravimo film o tome kako je izumljen Facebook. Shvatio sam da je prvi korak u pripremama za to otkrivanje šta je zapravo Facebook, pa sam tako pokrenuo ovu stranicu. (Zapravo pokrenuo ju je moj asistent Ian Reichbach jer je o internetu više od mene znala moja baka, a ona je mrtva već 33 godine)."

Sokrin se prilično kasno priključio korisnicima interneta širom svijeta, ali je zamolio sve članove Facebooka da mu pošalju komentare koje imaju u vezi ove stranice, piše britanski Metro.

Facebook je pokrenut 2004. godine, a njegovi "očevi" su studenti sa harvardskog univerziteta Mark Zuckerberg, Dustin Moskovitz i Chris Hughes. Na početku je bio posvećen studentima s Harwarda, ali se onda proširio na sve korisnike širom svijeta. Trenutno se procjenjuje da ima više od 100 miliona članova.