Project Cognac
2

Snapchat u aprilu pokreće svoju gaming platformu

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Popularna aplikacija Snapchat idućeg mjeseca pokreće svoju dugoočekivanu gaming platformu, sudeći prema izvještaju magazina Cheddar.

Glasine o Snapchatovoj gaming platformi kruže već mjesecima, a sada je poznato kako platforma pod nazivom Project Cognac stiže početkom aprila. Platforma bi trebala biti predstavljena na Snapovom samitu developera u Los Angelesu koji počinje 4. aprila.

Snapchat je i ranije predstavljao svoje igre. Tako je prošle godine pokrenuo Snappables, set AR igara. Međutim, nova gaming platforma će dosta dublje zagaziti u gaming svijet te će dozvoliti developerima izvana da kreiraju igre koje će živjeti unutar Snapchat aplikacije.

Snapchat je u januaru ove godine kupio i australijski gaming studio Prettygreat za gotovo devet miliona dolara, a koji će sigurno unaprijediti razvoj njegove nove platforme. Podsjećamo, studio Prettygreat stoji iza igara Fruit Ninja i Jetpack Joyride.

Glasnogovornik Snapchata odbio je stranim medijima govoriti išta o novoj platformi. Stoga gamerima ostaje da čekaju više informacije za manje od pola mjeseca.

Vezani članci