Tehnologija
0

Smartphone Darling je ukrašen dijamantima i ima kameru koja snima pod uglom od 360 stepeni

Klix.ba
Svake godine se na tržištu pojavljuju smartphonei sa sličnim mogućnostima i dizajnima, no, ponekad svjetlo dana ugleda i poneki koji se ističe. Jedan od takvih je smartphone Darling kompanije ProTruly.

Radi se o prvom smartphoneu s ugrađenom kamerom, koja može snimati pod uglom od 360 stepeni, odnosno praviti fotografije u svim pravcima odjednom. Fotografije i klipovi će se moći objavljivati na različitim stranicama popuit Facebooka i YouTubea, koji podržavaju 360 snimke.

Nova kamera ne izgleda baš elegantno jer smartphone zbog nje ima izbočine na prednjoj i stražnjoj strani, ali će bez problema stati u džep.

Na tržištu postoje dvije verzije smartphonea Darling, standardna košta 600, a premium oko 1.300 dolara. Dostupan je samo kupcima u Kini.

Oba uređaja imaju iste specifikacije, MediaTek procesor, 4 GB RAM-a, 64 GB interne memorije, kameru od 13 megapiksela s obje strane, USB-C port, senzor za otisak prsta i 5,5-inčni ekran rezolucije 1080p. Napaja ga baterija od 3.560 mAh, a koristi operativni sistem Android Marshmallow.

Međutim, u izradi kućišta kamere za premium verziju je umjesto plastike korištena koža i zlato, kao i četiri dijamanta.

Smartphone je najavljen prošle godine, ali je izložen i na Mobile World Congressu ove sedmice.