Tehnologija
33

Smartphone Alcatel One Touch Idol stigao u BiH

Piše: D. B.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Smartphone kompanije Alcatel, nazvan One Touch Idol, predstavljen je u sarajevskom restoranu Una. To je jedan od četiri Alcatelova vrhunska smartphonea, koji su dizajnirani prema različitim stilovima pojedinaca.

"Alcatel One Touch Idol je predstavljen kao vrhunski pametni, kvalitetni i elegantni mobitel, koji ima sjajne performanse. Veliku prednost na tržištu mu donose odličan odnos cijene i kvalitete, kao i maksimalna iskoristivost, vrhunski dizajn i zaštitna obrada", izjavio je Bojan Jović, menadžer kompanije Mobis Electronics.

Mobitel ima 4,7-inčni IPS ekran koji pruža duboke i jake boje, HD kameru od 8 megapiksela, bljeskalicu te 1,0 GHz dual-core procesor, operativni sistem Android 4.1 Jelly Bean i 1GB RAM-a. Interna memorija iznosi 4GB, a pomoću microSD kartice ju je moguće proširiti do 32GB. Tu je litij-jonska baterija od 1800 mAh, koja omogućava 7,2 sata razgovora, dok u standby modu traje 415 sati. Za punjenje baterije su potrebna 2,5 sata. Težina mobitela iznosi 110g, a dimenzije su mu 133x67,5x7,9 mm. Mobitel također podržava Bluetooth 4.0. Alcatel One Touch Idol je dostupan u srebrenoj, roze, crvenoj, magično plavoj i mint zelenoj boji.

Uređaj je već u ponudi BH Telecoma. Uz paket Midi 30 je dostupan za 264,96 KM, dok uz paket Maxi 50 njegova cijena iznosi 156,64 KM. Uz paket Mega 100 i potpisivanje ugovora na 24 mjeseca, mobitel je moguće dobiti za 1,17 KM. Dostupan je i na odgođeno plaćanje, a više informacija je moguće pronaći na oficijelnoj stranici BH Telecoma ili pozivom na broj 1444. Detaljnije informacije o samom uređaju su dostupne na stranici www.alcatelonetouchidol.com.

Vezani članci