Određeni detalji
7

Sljedeći iPhone će biti sličan "četvorki"

D. B.
Iako se tek nedavno na tržištu pojavio iPhone 11, glasine o narednom Appleovom smartphoneu već kruže.

Među prvim glasinama je ona koja će obradovati korisnike kojima se sviđao elegantni metalni okvir iPhonea 4. Pouzdani analitičar Ming-Chi Kuo tvrdi da će sljedeći iPhone biti znatno drugačiji od aktuelnih modela. Preciznije, imat će metalni okvir sličnog dizajna kao što je to bio slučaj s iPhoneom 4.

Aktuelni modeli iPhone također imaju metalni okvir, ali je on zaobljen, dok je kod iPhonea 4 bio ravan. Ukoliko se tvrdnje pomenutog analitičara ostvare, onda će iPhone biti više sličan aktuelnoj generaciji iPada Pro koji također ima ravni metalni okvir. Kuo je rekao i da će staklo na narednom iPhoneu i dalje imati zakrivljene ivice, baš kao što ih ima i iPhone 11.

Iako je njegov 3,5-inčni ekran s masivnim ivicama odavno zastario, iPhone 4 je ipak u svoje vrijeme bio dizajnersko čudo s radikalnim promjenama u odnosu na iPhone 3GS. Ovaj model je imao zakrivljenu plastičnu stražnju stranu, dok je iPhone 4 imao gotovo identičan stakleni panel naprijed i nazad te okvir od nehrđajućeg čelika koji je obavljao i funkciju antene.

Kuo tvrdi i da će naredni modeli iPhonea podržavati 5G mrežu, a prethodno je najavio tri modela s OLED ekranima s tim da će Pro verzije imati 5,4 i 6,7-inčne displaye, dok će nasljednik iPhonea 11 dobiti 6,1-inčni ekran.

Vezani članci