Poslovna aplikacija
41

Slack uvodi funkciju Clips sličnu Storiesima

D. B.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Slack je najavio nekoliko nadogradnji svoje aplikacije, a jedan od noviteta je nova funkcija Clips slična Storiesima.

Funkcija Clips će omogućiti korisnicima da dijele audio i video zapise, kao i snimke ekrana, kako na kanalima, tako i u privatnim, odnosno direktnim porukama. Od ranije je poznato da Slack s ovom opcijom eksperimentiše još od oktobra.

Clips ne predstavlja način za dijeljenje detalja iz privatnog života, razmišljanja, stavova i slično kao što je slučaj s Instagram Storiesima, nego je osmišljen za druge namjene. Primjera radi, može se koristiti kako bi korisnici dijelili informacije i upute s kolegama iz drugih vremenskih zona, koji će ih vidjeti kasnije, ili kako bi dali svoj osvrt o projektu bez potrebe za tipkanjem. Funkcija Clips bi također mogla pomoći da se izbjegne potreba za pronalaskom termina za sastanak koji svima odgovara, jer bi zahvaljujući novitetu ostali članovi tima mogli gledati snimke kada im to najviše odgovara.

Slack je dizajnirao funkciju Clips s fokusom na inkluzivnost i pristupačnost. Osim promjene brzine prikazivanja sadržaja, dostupa je i mogućnosti čitanja automatskih titlova. Također, može se koristiti transkript kako bi se došlo do važnih dijelova, a omogućen je i tekstualni odgovor na Clip, kao i odgovor audio i video snimkom. Za razliku od Storiesa na drugim platformama, Clips sadržaj neće automatski nestajati, a transkripcije će se moći pretraživati.

Nova funkcija polako dolazi do svih korisnika koji plaćaju Slackove usluge.