{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Simpatični robot Romo za 150 dolara vam olakšava život

16.10.2012. u 17:06
9
8
Simpatični robot Romo za 150 dolara vam olakšava život
9
Simpatični robot Romo za 150 dolara vam olakšava život
Simpatični robot Romo, kojim upravljate putem pametnog telefona ili tableta, dobio je svog nasljednika. Romo 2.0 je redizajnirani i moderniji model koji više izgleda kao igračka, a ne kao alat.
Robot Romo su razvila trojica prijatelja Keller Rinaudo, Peter Seid i Nguyen Phu te su osnovali kompaniju Romotive. Prvih 2.000 robota ručno su sklopili, a kada se njihov projekt pokazao uspješnim odlučili su načiniti novu verziju.

Robotom Romo upravljate preko pametnog telefona ili tableta, odnosno aplikacija. Romo se može kretati, a ukoliko uključite kameru vidjet ćete prizore ispred njega. Također, robot zna napraviti umiljat izraz kada ispred sebe vidi ljude.

Ukoliko se uključite u akciju doniranja robot možete dobiti za svega 150 dolara, s obzirom na to da je kompaniji Romotice potrebno 100.000 dolara kako bi počeli isporuku.Izumitelji također planiraju i dodatne aplikacije, kao što su prepoznavanje lica, autonomna navigacija i računarska vizija. Također, vlasnici robota će imati mogućnost da sami kreiraju svoje aplikacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: