Otkriveni problemi
14

Serveri megapopularne igre Fortnite pali prvog dana nove sezone

Klix.ba
Foto: Fortnite
Foto: Fortnite
Peta sezona megapopularne igre Fortnite jutros je emitirana uživo, ali zbog velikog broja igrača koji su željeli istražiti nove izazove, serveri Fortnitea su pali. Na sreću, milioni igrača nisu morali dugo čekati da ponovo igraju.

Developeri su "spustili" servere dok su istraživali pojedine probleme oko prijavljivanja igrača, usluga igre te podmićianja.

Korisnike koji su jutros željeli provjeriti status Fortnitea na stranici Epic Games, dočekala je poruka kako je u toku "veliki prekid".

"Istražujemo prijave pojedinih igrača Playstationa kako imaju problem s igranjem igre. Obavijestit ćemo vas kad budemo imali više informacija", napisali su developeri na stranici.

PC verziju igre bilo je nemoguće pokrenuti, dok je drugim verzijama bilo potrebno 40 minuta i više da se uopće pokrenu.

Nekoliko sati nakon prekida, serveri Fortnitea ipak su ponovo pokrenuti. Pozitivne vijesti koje su čekali milioni igrača, developeri su podijelili na Twitteru.

"Vratili smo se", napisali su iz Fortnitea.

Podsjećamo, developer Epic Games nedavno je saopćio kako igra Fortnite nakon godinu dana postojanja ima čak 125 miliona registrovanih igrača. Rastu popularnosti Fortnitea doprinosi to što je igra besplatna i dostupna na gotovo svakoj većoj platformi, uključujući Nintendo Switch.

Vezani članci