{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sedmogodišnji informatički genij iz Skoplja dobio diplome Microsofta

F
19.11.2007. u 20:30
0
0
Sedmogodišnji informatički genij iz Skoplja dobio diplome Microsofta
0
Sedmogodišnji informatički genij iz Skoplja dobio diplome Microsofta
Sedmogodišnji informatički genij Marko Čalasan iz Skoplja dobio je dvije diplome Microsofta kojima bi da je punoljetan mogao raditi u bilo kojoj softwareskoj firmi u svijetu, piše makedonska štampa.
Na profesionalnom testu Microsofta sedmogodišnji Marko Čalasan osvojio je maksimum -1000 bodova i za pokazano znanje dobio dvije diplome i priprema se za stjecanje treće za dvije godine.

Da bi usavršio svoje informatičko znanje od makedonske Vlade dobio je 15 kompjetora, dva printera i stipendiju, što mu je u ponedjeljak osobno predao premijer Nikola Gruevski.

Markovi roditelji Radića i Milan Čalasan prije desetak godina bili su nezaposleni informatičari i posuđenim novcem kupili su kompjutor i osnovali softwaresku firmu. Izrađuju programe za informatičku edukaciju djece i odraslih. Dok bi radili Marko bi im sjedio u krilu i zanimao se za sve što rade. Vidjevši kako brzo i lako uči, otac Milan je prije dvije godine počeo s Markovom sustavnom obukom po svojem programu. Istodobno obučava i susjedovu 11-godišnju kćerku Goricu Dobrovsku, koja je također položila test Microsofta sa 869 bodova.

Diplomu Microsofta ima i jedna 9-godišnja Pakistanka koju je posjetio Bill Gates, pa Markovi roditelji Gatesa očekuju i u Skoplju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: