{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Saznajte ko ste i odakle dolazite!

S
23.10.2007. u 11:41
0
0
Saznajte ko ste i odakle dolazite!
0
Saznajte ko ste i odakle dolazite!
Nova web stranica GeneTree.com želi pomoći svima onima koji traže odgovor na pitanje: "Ko sam ja uopće?“. Naime, funkcionalnost sajta zasniva se na kombiniranju DNK podataka osobe koja traži odgovor sa informacijama dostupnima sa stranice za društveno umrežavanja MySpace.com i pretraživača Googlea.
Stranica www.genetree.com koja je sa radom počela danas obećava korisnicima potrebne alate kojima će sami moći sastaviti svoje porodično stablo sa podacima koji sežu i u vrijeme prije pisanih podataka i u najudaljenije krajeve svijeta.

"GeneTree nudi zabavan i jednostavan način da saznate više o svojoj porodici o tome ko ste zapravo i odakle dolazite“, kazao je izvršni direktor stranice James Lee Sorenson.

Kako bi svojim korisnicima omogućili što bolje i vjerodostojnije podatke, GeneTree obezbijedila je pristup fondaciji Sorenson Molecular Genealogy koja u svojoj bazi podataka ima genetičke informacije o oko 100.000 ljudi i njihovih šest miliona predaka.

Korisnicima koji žele analizu svoje DNK kako bi saznali više o sebi, GeneTree također nudi mogućnost te analize u svojim laboratorijama.

Predstavnici ove neobične stranice garantuju zaštitu privatnosti svojih korisnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: