|

Saznajte ko ste i odakle dolazite!

Saznajte ko ste i odakle dolazite!
0
S
Sarajevo-x.com
23.10.2007. u 11:41
0
komentara
0

dijeljenja
Saznajte ko ste i odakle dolazite!
Nova web stranica GeneTree.com želi pomoći svima onima koji traže odgovor na pitanje: "Ko sam ja uopće?“. Naime, funkcionalnost sajta zasniva se na kombiniranju DNK podataka osobe koja traži odgovor sa informacijama dostupnima sa stranice za društveno umrežavanja MySpace.com i pretraživača Googlea.
Stranica www.genetree.com koja je sa radom počela danas obećava korisnicima potrebne alate kojima će sami moći sastaviti svoje porodično stablo sa podacima koji sežu i u vrijeme prije pisanih podataka i u najudaljenije krajeve svijeta.

"GeneTree nudi zabavan i jednostavan način da saznate više o svojoj porodici o tome ko ste zapravo i odakle dolazite“, kazao je izvršni direktor stranice James Lee Sorenson.

Kako bi svojim korisnicima omogućili što bolje i vjerodostojnije podatke, GeneTree obezbijedila je pristup fondaciji Sorenson Molecular Genealogy koja u svojoj bazi podataka ima genetičke informacije o oko 100.000 ljudi i njihovih šest miliona predaka.

Korisnicima koji žele analizu svoje DNK kako bi saznali više o sebi, GeneTree također nudi mogućnost te analize u svojim laboratorijama.

Predstavnici ove neobične stranice garantuju zaštitu privatnosti svojih korisnika.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.