{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Završen seminar o suzbijanju Internet kriminala

F
20.2.2008. u 16:59
0
0
Sarajevo: Završen seminar o suzbijanju Internet kriminala
0
Sarajevo: Završen seminar o suzbijanju Internet kriminala
BiH se nalazi na početku Internet revolucije i sigurno će ekspanzijom njegove upotrebe doći i sigurnosne prijetnje za firme i za pojedince, upozorio je šef tima za kompjuterski kriminal pri britanskom Uredu unutarnjih poslova Justin Millar, koji je vodio seminar o suzbijanju Internet kriminala, što je danas okončan u Sarajevu.
On je naglasio da odgovor na ove prijetnje treba doći ne samo od vlade i policije već i u partnerstvu s firmama koje pružaju Internet usluge ili posluju putem Interneta.

Millar je učesnicima seminara, koji su zajedno organizirali Ministarstvo sigurnosti BiH i Ambasada Velike Britanije u BiH, prenio iskustva u ovoj oblasti iz Velike Britanije.

Kako je saopćeno iz Ambasade Velike Britanije u BiH, cilj seminara je bio da učesnici upoznaju Konvenciju Vijeća Evrope o Internet kriminalu, te steknu dodatna znanja o istražnim mjerama po uzoru na model Velike Britanije kada je u pitanju Internet kriminal.

Seminar je organiziran za više od 20 službenika državnog i entitetskih ministarstava pravde, ministarstava unutarnjih poslova, SIPA-e, Državne granične službe, te ureda tužilaca, kako bi se povećao operativni kapacitet ovih službi za suzbijanje Internet kriminala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: