{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Održan Austria Showcase "Informacione i komunikacione tehnologije"

F
6.3.2007. u 14:32
0
0
Sarajevo: Održan Austria Showcase "Informacione i komunikacione tehnologije"
0
Sarajevo: Održan Austria Showcase "Informacione i komunikacione tehnologije"
Ured Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade u Bosni i Hercegovini organizovao je danas u Sarajevu Austria Showcase o temi „Informacione i komunikacione tehnologije“.
Na skupu su četiri austrijske kompanije prezentirale svoja dostignuća predstavnicima 50-ak bh. kompanija iz IT sektora, te predstavnicima institucija.

Predsjednik Upravnog odbora Asocijacije za informacione tehnologije BiH (BAIT) Brano Vujičić prezentirao je u uvodnom dijelu stanje u oblasti IT industrije u BiH.

Prema njegovim riječima, broj IT kompanija u BiH od 2003. godine, kada ih je bilo 200, višestruko se povećao i trenutno ih ima oko 2.500. Također, porastao je i broj zaposlenih u tim firmama.

On je naglasio da su bh.vlasti dosad samo deklarativno podržavale ovu industriju, te izrazio nadu da će novoizabrane vlasti imati više sluha posebno u domenu zakonske regulative u toj oblasti.

Svoja dostignuća prezentirale su austrijske kompanije „H&S Heilig und Schubert Software AG“, „Mils Electronic GesmbH“, „Umweltdata GmbH“ i „Tech Data Osterreich GmbH“.

Pod skupnim imenom ECM (Enterprise Content Management) kompanija H & S Heilig und Schubert Software razvija od 1989. softwerska rješenja za obuhvaćanje, arhiviranje, upravljanje i raspodjelu poslovnih dokumenata. Software je usklađen sa specifičnim potrebama pojedinih privrednih grana i njihovim poslovnim procesima.

Mils Electronic je specijalizovana kompanija za razvoj i proizvodnju informacionih sigurnosnih sistema na najvišem stepenu zaštite.

Tech Data Österreich GMBH je dio Tech Data Grupe. Tech Data Corporation je osnovana 1974. godine i jedan je od vodećih svjetskih ponuđača IT-proizvoda, logističkog menadžmenta te drugih usluga.

Umweltdata je kompanija koja se bavi geoinformacionim sistemima i daljinskim istraživanjima (remote sensing) s težištem primjene u šumarstvu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: