Kodovi u pakovanjima
6

Saradnja Microsofta i Orea: Specijalni keks otključava skinove za tri Xbox igre

D. B.
Kompanije Microsoft i Oreo su se ponovo udružile te kreirale specijalno dizajnirani keks.

Riječ je zapravo o šest različitih dizajna Oreo keksa na temu igraće konzole Xbox od kojih jedan sadrži Xbox logo, a preostali predstavljaju dugmad na kontroleru.

Keks je baziran na klasičnoj Oreo kombinaciji keksa i kreme, no pakovanja će sadržavati specijalne kodove za otključavanje paketa za tematski dizajnirane oklope i skinove namijenjene automobilima. U igri Halo Infinite postoji tematski dizajniran oklop, dok igra Forza Horizon 5 ima novi skin za automobile. Za igru Sea of Thieves je pripremljen skin za brod koji je više crne nego bijele boje.

Specijalna pakovanja keksa će biti dostupna u 22 zemlje, ali do isteka zaliha. O kojim je zemljama riječ, Microsoft nije otkrio. Ipak, čini se da su to evropska tržišta, a očekuje se da će prodaja početi 16. januara.

Ovo nije prva saradnja Microsofta i Orea, jer Oreo emotikoni već postoje u Microsoft Teamsu od oktobra prošle godine. Oreo je također proizveo Thins keks koji je dizajniran za promociju odmora od sastanaka na Teamsu. Također, Microsoft je proizveo Oreo verziju konzole Xbox Series X 2019. godine.

Vezani članci