Značajno priznanje
0

Samsungovi Smart TV uređaji iz 2018. godine prvi s certifikatom za poboljšanu sigurnost

Klix.ba
Kompanija Samsung objavila je da jenjeno siguronosno rješenje za Smart TV-e, uključujući tehnologiju Samsung Knox, prepoznato od strane svjetskih instituta za certifikaciju. Samsungov Smart TV prvi je TV u industriji koji je dobio certifikat za opšte kriterije (CC) već treću godinu uzastopno, a Checkout usluga platnog prometa potvrđena je certifikatom za standardnu sigurnost podataka u industriji plaćanja karticom (PCI DSS).

"Sigurnost kad govorimo o razvoju tehnologije Smart TV-a je prioritet u kompaniji Samsung. Predani smoda pružimo jedno od najpouzdanijih siguronosnih rješenja na tržištu za korisnike naših Smart TV-a"", izjavio je Jonghee Han, predsjednik Poslovnog odjela za vizuelne zaslone u kompaniji Samsung Electronics

Samsung Knox tehnologija za TV-e implementira hardverski temelj povjerljive arhitekture sigurnosti koja uključuje sigurnosne značajke na cijeloj TV platformi. Integrirana u sve Smart TV linije od ove godine, Samsungova Knox tehnologija osigurava pojačanu sigurnost optimiziranu za Smart TV korisničko okruženje. Ovaj sistem prepoznaje i uklanja zlonamjerne aplikacije koje mogu ukrasti važne podatke iz drugih aplikacija. Na temelju ove poboljšane sigurnosti, Samsung je postala prva kompanija u industriji koja je primila certifikat za Opšte kriterije, međunarodno priznati sistem certificiranja za kompjutersku sigurnost, koji se sprovodi za vladine evaluacije već treću godinu uzastopno.

Samsung Checkout sistem usluga platnog prometa dobio je PCI DSS certifikat od strane UL-a na CES 2018, još jedan važan poduhvat za TV industriju. Za T-Commerce, koji korisnicima omogućava kupovinu proizvoda i usluga direktno sa njihovih televizora, Samsung je dodatno pojačao sigurnost svoje usluge platnog prometa na Smart TV-a. Checkout je jednostavna T-Commerce usluga plaćanja koja šifrira podatke o kreditnoj kartici. PCI DSS je međunarodni standard za sigurnost podataka koji su usvojili American Express, Discover Financial Services, JCB International, MasterCard i Visa Inc. za sve organizacije koje obrađuju, pohranjuju ili prenose podatke o kreditnoj kartici.

Osim Samsungovog vlastitog siguronosnog softvera, Samsung i McAfee su također razvili novu siguronosnu aplikaciju prilagođenu za televizore koja se zove McAfee sigurnost za TV, koja je na snazi od aprila/travnja 2017., i prebačena na sve Samsungove pametne televizore. Ova aplikacija za sigurnost TV-a pruža dodatnu dvostruku zaštitu za Samsung Smart TV-e. McAfee je jedna od vodećih svjetskih nezavisnih kompanija za cyber sigurnost koja nudi siguronosne usluge na 32 jezika. Samsung Smart TV prvi suTV-i na svijetu koji su usvojili ovaj inovativni siguronosni softver, posebno za televizore.