Prve fotogorafije
8

Samsungov sljedeći preklopni smartphone će imati šarku kao i RAZR

D. B.
Nedugo nakon što je Motorola oživjela mobitel RAZR, Samsung je potvrdio da radi na preklopnom smartphoneu sa šarkom tako da nije čudo što je fotografija prototipa "osvanula" na kineskim medijima.

Korisnik kineske društvene mreže Weibo Wang Ben Hong je objavio pet fotografija te tvrdi da otkrivaju izgled prototipa novog Samsungovog preklopnog mobitela koji je, barem se tako čini, upola manji od Galaxyja Fold.

O internim specifikacijama zasad nema informacija, ali se može vidjeti rupica za selfie kameru odmah ispod zvučnika za uho, kao i to da se ekran proteže od vrha do dna uređaja bez prekidanja. Ove karakteristike odgovaraju konceptu šarke o kojem je bilo riječi na ovogodišnjoj Samsungovoj konferenciji developera.

Baš kao i Motorola RAZR, Samsungov uređaj ima i vanjski ekran za notifikacije koji je znatno manji. Osim toga, vide se dvije stražnje kamere, dok RAZR ima jednu, a tu je i LED bljeskalica. Duž bočne strane gornjeg dijela uređaja su dugmad za kontrolu jačine zvuka, a tu je i senzor za otisak prsta.

Još uvijek nije jasno da li šarka sadrži i Home dugme kao što je slučaj kod Galaxyja Fold, a čini se i da je nešto oblija u odnosu na onu kod smartphonea RAZR.

Podsjetimo, Galaxy Fold košta 2.000 dolara, a Motorola RAZR 1.500 dolara. Očekuje se da će novi preklopni Samsungov smartphone biti povoljnija alternativa Galaxyju Fold.