Košta 499 dolara
12

Samsungov Galaxy XCover Pro sa zamjenjivom baterijom stiže u prodaju

Dž. L.
Samsung je već predstavio svoj novi pametni telefon naziva Galaxy XCover Pro čija baterija se može izvaditi, a sada iz kompanije otkrivaju da ovaj uređaj stiže u prodaju za 499 dolara.

Galaxy XCover Pro prije svega stiže na američko tržište u prvoj polovini 2020. godine, a potom i u ostatak svijeta. Samsung kaže kako sarađuje s Verizonom da donese mobitel u prodaju, piše Verge.

Za 499 dolara kupci će dobiti mobitel sa zamjenjivom baterijom od 4,050mAh, a telefon podržava i brzo punenje.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

XCover Pro najviše je namijenjen za radnike u industrijskim okruženjima ili na terenu, tako da im ogromna zamjenjiva baterija omogućava duže korištenje telefona. Također, imaju mogućnost jeftine zamjene baterije.

Galaxy XCover Pro dolazi u veličini od 6.3 inča sa displejom rezolucije 2.220 x 1.080 koji, kako kažu iz Samsunga, možete koristiti i sa rukavicama. Uređaj ima 2GHz octa-core Exynos 9611 procesor, 4GB RAM-a, 64GB interne memorije uz podršku micrSD kartice od 512GB. Mobitel ima prednju kameru od 13 megapiksela te dvije kamere na poleđini od 25 i osam megapiksela.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Kako bi telefon bio još izdržljiviji, iz Samsunga kažu da ima ugrađenu visoku otpornost na prašinu i vodu. Telefon može izdržati kapanje vode i sa 1,5 metara visine. Uz to je i MIL-STD 810G certificiran, što znači da bi trebao biti u stanju da izdrži ekstremne visine, temperature, vlaga i ostale teške uslove, piše Verge.