Predstavljanje u augustu
6

Samsungov Galaxy Note 20 Ultra prikazan u kratkom videu

D. B.
Kao što je obično slučaj s nadolazećim gadgetima, prvo se pojavljuju fotografije, a onda uslijedi i video. Takav je slučaj i sa Samsungovim Galaxyjem Note 20 Ultra koji će biti predstavljen u augustu.

Samsung je zvanično najavio da će 5. augusta održati svoj tradicionalni događaj Unpacket na kojem se očekuje predstavljanje tri uređaja, a to su Galaxy Note 20, Note 20 Ultra i nasljednik modela Galaxy Fold.

Međutim, sada se na videoservisu YouTube pojavio klip koji prikazuje izgled Notea, a koji otkriva manje promjene u odnosu na prošlogodišnji Note 10. Samsung je premjestio kućište S Pen olovke na lijevu stranu, a stranu su promijenila i dugmad. Modul kamere je nešto veći, a to nije iznenađenje jer je već neko vrijeme prisutan trend većih i kvalitetnijih senzora.

S Pen će navodno dobiti novu "pointer" funkciju koja će omogućiti prikazivanje indikatora na ekranu kad god korisnik drži S Pen dugme i usmjeri olovku prema ekranu. Bit će moguće odabrati boju indikatora kako bi se dobio efekt laserskog pokazivača. Ostaje da se vidi za šta će se sve upotrebljavati jer Samsung dobro krije nove softverske trikove Note serije.

Prošle sedmice su se pojavile fotografije Notea 20 Ultra u zlatnoj boji, koje su "procurile" na ruskoj verziji internet stranice, piše The Verge.