Nakon šest mjeseci
7

Samsung već razvija novu generaciju glasovnog asistenta Bixby

Klix.ba
Ilustracija
Ilustracija
Nakon šest mjeseci otkako je Samsung razvio glasovnog asistenta Bixby, ovaj južnokorejski gigant saopćio je kako već razvija drugu generaciju asistenta koji će korisnicima dodatno olakšati i unaprijediti korištenje pametnih uređaja.

Bixby 2.0 će biti sposobniji u obradi prirodnog jezika i predviđanju potreba korisnika, bez obzira o kojem pametnom uređaju se radi. Na ovaj način Samsung želi konkurirati glasovnim asistenticama Amazona i Applea koji se također utrkuju na tržištu kako bi zadržali korisnike njihovih uređaja.

Kako su kazali iz Samsunga, nova verzija Bixby će djelovati "kao kontrolni centar ekosistema vašeg uređaja", a moći će raditi uz sve Samsungove uređaje, od mobitela do televizora ili zvučnika. Poput Alexe ili Google Assistanta, Bixby će biti otvoren za druge proizvođače koji budu željeli nadograditi njihove uređaje ovim glasovnim asistenom. Bixby 2.0 je od danas dostupan u beta verziji.

Podsjećamo, Samsung je razvio asistenta Bixby zajedno s novim Galaxy 8 u martu ove godine. Međutim, bilo je potrebno određeno vrijeme dok je Bixby došao iz Južne Koreje do korisnika u Americi. Nije poznato da li će slična situacija zadesiti i Bixby 2.0, ali ljubitelji Samsungovih uređaja nadaju se da će tehno gigant riješiti ovaj problem na vrijeme.