|

Samsung smanjuje broj modela pametnih telefona

Samsung smanjuje broj modela pametnih telefona
0
S
SRNA
18.11.2014. u 11:13
17
komentara
0

dijeljenja
Samsung smanjuje broj modela pametnih telefona
Južnokorejski "Samsung Electronics" objavio je plan o smanjenju broja modela pametnih telefona sljedeće godine za trećinu, u pokušaju da smanji cijene pod jakim pritiskom konkurencije iz Kine.
Ovu strategiju predstavio je "Samsungov" šef za investicione odnose Robert Ji na ceremoniji u New Yorku, a danas ju je potvrdio portparol južnokorejske kompanije.

Ji je rekao da će smanjenje broja "Samsungovih" modela pametnih telefona tokom 2015. godine biti na nivou od četvrtine do trećine sadašnjeg broja.

Kompanija je prošlog mjeseca saopštila da je u trećem kvartalu zabilježila pad neto profita za skoro 50 posto, poslije pada za 20 posto u prethodnom kvartalu.

Očekuje se da će "Samsung" sljedeće godine povećati proizvodnju preostalih modela koji se mogu prodavati po pristupačnijim cijenama, prenio je AFP.

"Samsung" je u prethodnim godinama bilježio ogromne stope rasta zahvaljujući uspjehu svojih najboljih modela, poput serije Galaxy S.

Prodaja ovog modela opala je sa dolaskom modela iPhone 6 iz suparničkog Applea, a "Samsungovu" dominaciju u segmentu uređaja srednje i niže klase ugrožavaju konkurenti iz Kine.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...