Samsung razmatra ugrađivanje kamere u olovke novih mobilnih uređaja

Klix.ba
7.2.2019. u 06:59
2
15
Samsung razmatra ugrađivanje kamere u olovke novih mobilnih uređaja
2
Samsung razmatra ugrađivanje kamere u olovke novih mobilnih uređaja Ilustracija: Shutterstock
Samsung razmatra ugrađivanje kamere s optičkim zoomom u svoju novu olovku, otkriva Patently Mobile podatke o uknjiženom patentu južnokorejskog giganta.
Prema patentu koji je prijavljen u februaru 2017. godine, a odobren prije nekoliko dana, nova Samsungova olovka bi mogla bežično slati sve fotografije nazad na telefon ili tablet.

Olovka s ugrađenom kamerom nudi niz pogodnosti. Prije svega, prostorna ograničenja u glavnom tijelu telefona obično znače da optički zoom nije moguće ugraditi u uređaj. Međutim, u patentu kompanije Samsung posebno se navodi da kamera ugrađena u olovku ima funkciju optičkog zumiranja.

Foto: Patently Mobile Foto: Patently Mobile


Razdvojenost kamere od telefona također bi korisnicima pružila veću fleksibilnost u načinu snimanja fotografija, omogućavajući snimanje s viših ili nižih tačaka gledanja, uz korištenje ekrana telefona kao vizira ili tražila.

Kao i kod ostalih sličnih patenata, nema garancije da će ove specifikacije zaista biti ugrađene u buduće Samsungove proizvode. Međutim, nakon što se Samsung borio sa slabom prodajom u 2018. godini trebat će nove privlačne značajke poput ove kako bi revitalizirao poslovanje pametnih telefona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: