Sklopivi uređaji
9

Samsung proizvodi mobitele sa duplim displejom

Klix.ba
Mobitel Mediac WN-05E (Foto: NEC)
Mobitel Mediac WN-05E (Foto: NEC)
Kompanija Samsung ove godine će proizvesti pametne telefone sa duplim displejom. Kako prenose strani mediji, Samsung je već počeo proizvoditi ove dual screen uređaje, a plan je proizvodnja od 2.000 do 3.000 mobitela u prvoj polovini 2017. godine, piše The Verge.

Dual screen uređaji će biti sklopivi, a imat će dva 5-inčna OLED ekrana. Sličan uređaj, Mediac WN-05E, dosad je jedino napravila japanska kompanija NEC. Navodno bi Samsungov sklopivi mobitel mogao podsjećati na WN-05E.

Samsung već dugo ima ideju proizvodnje ovakvog mobitela. Dosad su urađeni prototipi sklopivog mobitela sa duplim displejom. Kako kruže glasine, pored prve verzije dual screen mobitela, Samsung bi do 2019. godine trebao proizvesti komercijalnu verziju sklopivog mobitela.

"Sklopivi proizvodi privukli su veliku pažnju na svjetskom tržištu posljednjih mjeseci. Sasvim je logično da Samsung Electronics uloži napore u proizvodnju sklopivih mobitela sa duplim displejom koji će biti ultra premium proizvodi", kazao je neimenovani izvor iz Samsunga za ET News.