Model 4K Sero
1

Samsung predstavio rotirajući TV koji je poput ogromnog mobitela za vaš dom

Dž. L.
Foto: Samsung
Foto: Samsung
Samsung je predstavio novi 4K televizor nazvan Sero koji se može rotirati horizontalno i vertikalno kako bi simulirao iskustvo korištenja pametnog telefona.

Južnokorejski tehnološki gigant najavio je novi uređaj uoči ovogodišnjeg CES-a, tehnološke konferencije u Las Vegasu koja je poznata po blistavim lansiranjima pametnih proizvoda, javlja Business Insider.

Sero TV automatski će se okretati kada ga korisnik uskladi sa pametnim telefonom, odnosno kada bude sinhroniziran sa Samsung Galaxy uređajem. TV za sada dolazi u veličini od 43 inča.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

A zašto biste ustvari željeli da vaš veliki ekran u dnevnom boravku nalikuje malom ekranu koji nosite u džepu? Oni koji na televizoru puno gledaju prijenos mobilnog ekrana, znaju koliko bi im okomita verzija ekrana mogla pružiti bolje iskustvo. Pored toga, brojni videozapizi na YouTubu i drugim uslugama snimaju se danas na pametnim telefonima u portretnom režimu. U tom slučaju Samsungov Sero može biti od velike pomoći.

Samsung nije saopćio kada će Sero TV biti dostupan u prodaji niti koliko će koštati. Pretpostavlja se da će televizor biti detaljnije predstavljen na CES-u, zajedno sa novim 8K TV-om bez rubova.

Rotirajući televizori danas postaju pravi trend. LG je već ranije predstavio svoju verziju rotirajućeg TV-a, a ove godine najavio je TV koji će se moći sakriti u plafon te po potrebi koristiti kao pojektor.